Lélekmadár

Anyaga: Bronz

Mérete: 40 x 23 x 10 cm

Készült: 2013

Magántulajdonban

Continental 50 éves évfordulójának Díja

Lélekmadár

A felfelé rugaszkodó szárnyaló ember, amely a szellemi szférákba emelkedés pillanatait jeleníti meg, nem kötődik az anyagi valósághoz. Figuralitásában még emberi, de lélekben már Isteni. Mellkasánál áttört negatív forma, ahol a tüdő és a szív helyezkedne el, már a láthatatlan világban érvényesül. A tüdő a szabadság szimbolikájával, a szív a szeretettel analóg pszichoszomatikai szempontból. Ahogy az ember az álmában szabadon szárnyalhat, utazhat bárhová, vágyai teljesülnek. Nincs nyoma félelemnek és aggodalomnak, a bizalom és a hit megnyilvánulásai érezhetők a mozdulataiban. Bármit is rejt a jövő, bíznunk és hinnünk kell, hogy jobb lesz, hogy előre mozdít minket.

Egyetlen állandó dolog van a világban, a változás! Nem maradhatunk egy helyben, az álló víz nem visz minket előre, nincs fejlődés, ha a megszokásainkhoz ragaszkodunk. Néha ki kell billentenünk magunkat az unalmas rutinból, és tovább állni. Legyen az egy munkahelyváltás, otthon csere, vagy egy külföldi élet. A változás sok kérdést és érzelmet hoz elő. Félelmet, aggodalmat, kíváncsiságot, és reményt.

Vegyesen néha kaotikusan jönnek felszínre az érzések, de mégis hinnünk kell abban, hogy az úton, amelyen járunk, mindig lesz segítőnk, hogy nem történik ok nélkül semmi. Így bátran léphetünk, vagy akár ugorhatunk az ismeretlenbe és akkor szabadon szárnyalhat az ember.

Please publish modules in offcanvas position.